Rus kadınlarından Türkiye'ye 8 Mart mesajı

Başkent Moskova'da düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan Rus kadınlar, Türkiye'deki kadınlara özel mesaj gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Rus kadınlarından Türkiye'ye 8 Mart mesajı

Başkent Moskova'da düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan Rus kadınlar, Türkiye'deki kadınlara özel mesaj gönderdi.

Rusya’da faaliyet gösteren Türk-Rus Kültür Merkezi’nin 8 Mart etkinliği kapsamında düzenlediği Kızıl Ordu korosu konserinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rus kadınlar, Türk kadınlarının 8 Mart gününü kutladı. Rusya İnsan Hakları Merkezi eşbaşkanı Mariya Arbatova, Rusya’da kadın hakları alanında ciddi mücadele ettiklerine işaret etti. Arbatova, “Türk kadın dostlarımızla işbirliği yapıyoruz. Bu programa katılarak mutlu oldum. Bu vesile ile Türk kadınlarının bayramını kutlamak isterim. Saygıdeğer Türk kadınları! Bayramınızı kutlarım. Bugün bizim dayanışma günümüz.!” dedi.

Tatyana Petrovna isimli emekli Rus, “Torunum Türkçe öğreniyor. Damadım Türk, çok mutluyum. Türk-Rus Kültür Merkezi’ne böyle bir program ve davet için teşekkür ediyorum. Bize böyle bir bayram programı armağan etti. Türk kadınlarının da bayramını kutluyorum. Türkiye ile dostluğumuz artsın. Türkiye’de akrabalarıma selamlar!” mesajını verdi.

Emekli kadın Lyudmila, “Ben de Türk kadınlarının bayramını kutlayarak barış, huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını diliyorum.” ifadesini kullandı.

TÜRK KADINLARINA AİLE MUTLULUĞU DİLİYORUZ!

Rusya Devlet Sosyal Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Lidiya Sokolova-Serbskaya, “Biz kadınlara Türk-Rus Kültür Merkezi muhteşem bir etkinlik armağan etti. Çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Eşi Rus yazar-şair Muhin duygusal bayram şiirini söyledi. Muhin Türk-Rus Kültür Merkezi’nde şiir gecesi düzenlemeyi arzu ettiğini ifade etti.

Yekaterina Jeleznova isimli genç kız ise , " Çok duygulandık. Türk-Rus Kültür Merkezi’ne teşekkürler! Türk kadınlarının bayramını kutlar, büyük mutluluk ve huzur diliyorum.” dedi.

Öğretmen Yelena Kondratyova, “Güzel bir gece, Türk mutfağı da zengin. Türk kadınlarına bayram vesilesiyle mutluluklar diliyorum. Aile mutluluğu çok önemli. Türk dostlarımıza başta bu mutluluğu diliyorum.” şeklinde duygularını aktardı.

ÜNLÜ SOVYET SİNEMA SANATÇISI: ATATÜRK’E BÜYÜK SAYGIM VAR!

Ünlü Sovyet ve Rus sinema, tiyatro sanatçısı Vasili Lanovoy: “Ben çocukluğumdan bu yana Kızıl Ordu korosunun hayranıyım. Vatanımın kazandığı savaş zaferlerinde bu koro muazzam katkı sağladı. Kızıl Ordu korosu, yurtdışında kültürümüzü tanıtan ilk simgelerden biri. Türk-Rus Kültür Merkezi’ne teşekkür ediyorum ki bana tekrar bu mutluluğumu yaşattı. Bu arada ben Sovyet sinemasında genelde askeri rolleri oynadım. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e büyük saygım var. Bu muhteşem komutana zamanında SSCB kurucusu Vladimir Lenin de büyük askeri destek verdi. Atatürk vatanı için savaştı, mücadele etti, bu tür tarihi kahramanlar unutulmaz.” dedi.

Kızıl Ordu korosu Başkanı Leonid Malev: “8 Mart bugün Türk-Rus Kültür Merkezi ile birlikte kutlamaktan çok memnunuz. Merkez 3 yıldır burada böyle bir güzel etkinliğe imza atarak kadınlarımıza hakiki bayramlar armağan ediyor. Kızıl Ordu korosu adından tüm Türk kadınlarının bayramını kutluyorum! Türk erkeklerine sesleniyorum (gülerek): eşinize 8 Mart günü çiçek alınız, onları iyi koruyunuz.” çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar