Rus İstihbaratından Kayıp Uçak İle İlgili Şok Açıklama

Rusya medyası, 32 gündür kayıp Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının kaçırıldığı ve rehinelerin Pakistan’da yerin altında tutulduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Rus İstihbaratından Kayıp Uçak İle İlgili Şok Açıklama

Rusya’nın Sesi radyosunun haberine göre, Rusya istihbarat servisinden otorite sahibi bir kaynak, “Moskovskiy Komsomolets” gazetesine demecinde, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının ‘’Hiç’’ lakaplı bir adam tarafından kaçırıldığını iddia etti. Diğer bazı ülkelerin istihbaratlarının da aynı görüşte olduğunu belirtti.

Radyonun haberinde, adının açıklanmasını istemeyen aynı kaynak, Boeing pilotlarını, içinde toplam 239 kişinin bulunduğu Malaysia Airlines (Malezya Havayoları) şirketine ait MH-370 sefer sayılı uçağı kaçırmaya zorlayan kişinin adının Hiç (lakap) olduğunu, suç ortakları hakkında henüz hiçbir şey bilinmediğini iddia etti. Söz konusu kaynak, "Boeing-777’de bulunan 20 Asyalı özel uzman daha mart ayında Pakistan’daki yeraltı sığınaklardan birine götürüldü. Uzman rehineler arasında bir Japon var. Uçak yolcuları hâli hazırda sağ salim ve Afganistan’ın Kandahar şehrinin güneydoğusunda dağlık bir bölgede bulunuyorlar. Bazı ülkelerin istihbaratları da aynı görüşte.’’ dedi.

Uçağın kaçırıldığına yönelik iddialar daha önce de gündeme gelmiş ve uçağın İran’da olabileceği ileri sürülmüştü.

8 Mart'ta Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken radardan kaybolan ve 32 gündür haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağını arama çalışmaları sürüyor.

Ancak tüm arama çalışmalarına rağmen uçağın enkazı yada kara kutusuna ait net bir bulgu bulunmuş değil. Son olarak Çin ve Avustralya, uçağın kara kutusuna ait olabileceği düşünülen sinyal aldıklarını açıklamış ancak bunların da teyide muhtaç olduğu belirtildi.

Uçağa ait kara kutunun pilinin bir ay süreyle sinyal verebildiği ancak bu sürenin bittiği, dolayısıyla uçağın kara kutusunu bulma umutlarının çok az olduğu ifade ediliyor.

Son olarak ise Avustralya devriye uçaklarının, Hint Okyanusu’nun güneyinde, Avustralya’nın batısındaki deniz yüzeyinde 75 bin kilometrekarelik alanda birçok cismi fark ettiği açıklandı.

Öte yandan uçakta 154 Çinli yolcunun yakınları da geçen gece Pekin’deki Lidu otelinde, MH370’in uçuş saatine göre 00.41’de başlayarak, gece boyunca dua etti.

Yorumlar