Rus halkı yaşamlarından memnun, protestoya daha az ilgili

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre Rus halkının yaşamlarından memnuniyeti artarken, protesto eylemlerine katılma isteği de giderek azalıyor.Rusya halkının yaşamlarından memnuniyeti Nisan ayında yüzde...

Google Haberlere Abone ol
Rus halkı yaşamlarından memnun, protestoya daha az ilgili

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre Rus halkının yaşamlarından memnuniyeti artarken, protesto eylemlerine katılma isteği de giderek azalıyor.

Rusya halkının yaşamlarından memnuniyeti Nisan ayında yüzde 46’ya çıktı. Mart’ta yüzde 43 olan memnuniyet, Şubat’ta yüzde 40 seviyesinde idi. Halkın yüzde 11’i Nisan ayında yaşamlarından memnun olmadığını belirtirken, bu rakam Mart’ta yüzde 12 ve Şubat ayında yüzde 14 olarak gerçekleşmişti.

Yaşamlarından en çok memnun olanlar yüzde 57 ile 18-24 yaş arası gençler ve yüzde 56 ile ortalama gelir seviyesinin üstünde olanlar. Yaşlı insanların yüzde 40’ı ve gelir seviyesi düşük olanların yüzde 38’i yaşamlarından en çok memnun olmayan grup.

Levada Araştırma Şirketi’nin yaptığı çalışmaya göre ise Rus halkı protesto eylemlerine daha az istekli. Nisan ayında halkın yüzde 74’ü protesto eylemlerine karşı olduğunu açıklarken, bu oran Şubat ayında yüzde 66 seviyesinde idi. Toplu protesto eylemlerine katılmayı halkın yüzde 80’i olumlu bulmadığını açıkladı.

CİHAN

Yorumlar