“Rus askerleri Kırım havalimanlarında”

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, özerk Cumhuriyet Kırım’ın başkenti Simferepol ve Sivastopol havalimanlarının askeri birlikler tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
“Rus askerleri Kırım havalimanlarında”

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, özerk Cumhuriyet Kırım’ın başkenti Simferepol ve Sivastopol havalimanlarının askeri birlikler tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Avakov olayların herhangi bir çatışma yaşanmadan diplomatik yollarla çözümünü istedi.

Belbek havalimanı çevresinde Rusya’nın Sivastopol’da bulunan Karadeniz Filosu’ndan askerlerin görüldüğünü kaydeden Avakov, havalimanı içinde Ukrayna askerlerinin olduğunu belirtti. Bakan havalimanının da uçuşların durduğunu ifade etti.

Kendilerini Kozak olarak tanımlayan 100 civarında silahlı bir grup da Sivastopol’un 80 kilometre kuzeyinde bulunan Simferepol havalimanını kontrol altına aldı.

Rusya’nın Rostov bölesinde yaşayan Kozaklar resmi görevleri olmadan gönüllü gruplar halinde Rusya’da güvenlik görevi üstlenmeleri ile tanınıyor. Kozaklar daha önce kaçak göçmenlere karşı mücadele ve Soçi güvenlik önlemlerinde görev aldı.

Ukrayna’da göreve gelen geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, silahlarla resmi binaların dışında Rus askerlerinin bulunmasını anlaşmalara ters olduğu ve bunu askeri saldırı olarak görecekleri uyarısında bulundu.

Kırım özerk bölgesinde dün parlamento ve başbakanlık binaları silahlı gruplarca ele geçirilmiş ve Rusya bayrağı dikilmişti. Kırım’da yaşayan nüfusun yarısı kendisini etnik Rus olarak tanımlıyor. CİHAN

Yorumlar