Rus askerler Belbek hava üssünü ele geçirdi

Ukrayna’dan ayrılarak Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım'da bulunan askeri üslerdeki Ukraynalı askerler çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Rus askerler Belbek hava üssünü ele geçirdi

Ukrayna’dan ayrılarak Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım'da bulunan askeri üslerdeki Ukraynalı askerler çıkmaya başladı. Askerlerin büyük bir kısmı kendileri üsleri terk ederken, Belbek Hava üssündeki askerler ise silah zoruyla çıkartıldı.

Rus askerler Belbek hava üssündeki Ukrayna askerlerine ‘terk edin’ çağrısı yapmaları akabinde üssü zırhlı araçlarla bastı. Rus askerlerin havaya ateş açmalarının ardından Ukraynalı askerler daha sonra kışladan ayrıldı. Çıkan olaylarda bir gazetecinin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Belbek Hava Üssü'ne bakan bir güvenlik kamarasından baskın, canlı olarak izlendi. Kamera görüntülerinde bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği görüldü.

Olaylar bittikten sonra Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, Twitter hesabında, “Belbek kışlası yabancı askerlerden tamamen arındırıldı.” diye yazdı.

Kırım’daki kışlalardaki, Ukrayna asıllı askerlere, 'ya Rusya tarafına geçin ya da Kırım’ı terk edin' denildi. Bir çok Ukrayna askeri, Rusya tarafına geçti. Ukrayna’yı tercih eden askerler ise eşyalarını toplayarak ne yapacaklarını bilmez halde kışlalardan ayrılıyor. CİHAN

Yorumlar