Rumlar, Ankarayı protesto için AB'ye nota gönderdi

Ankara'nın Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Konseyi çerçevesinde sunduğu belgede, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 'ölü' olarak nitelendirilmesi üzerine Rum hükümeti protesto için AB'ye nota gönderdi. Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis,...

Google Haberlere Abone ol
Rumlar, Ankarayı protesto için AB'ye nota gönderdi

Ankara'nın Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Konseyi çerçevesinde sunduğu belgede, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 'ölü' olarak nitelendirilmesi üzerine Rum hükümeti protesto için AB'ye nota gönderdi.

Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tavrının kabul edilemez ve tahrikkâr olduğunu belirtti. Hristodulidis, Ankara'ya, AB'ye giriş sürecinde “ölü ve diri” olan 28 üye ülkenin ortak kararına ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.

Rum sözcü, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin AB'deki daimi temsilcisi aracılığıyla Türkiye'nin tutumunu şikâyet ettiğini ve bu tutumun bu yılki ilerleme raporuna yansıtılması için incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis de konu ile ilgili AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'a gönderdiği mektupta, eğer Türkiye'nin yapacağı açıklamaların içeriği önceden bildirilmezse, Güney Kıbrıs'ın Ortaklık Konseyi'nin toplanmasına rıza göstermeyeceğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar