Rumlar, Afrodit parselinde yeni doğalgaz yatağı buldu

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği "Münhasır Ekonomik Bölge" içerisinde "Afrodit" parseli olarak da bilinen 12. parselde, yeni bir doğalgaz yatağı bulunduğu bildirildi.Rum basını, Noble Energy şirketinin "Afrodit" parselinde yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Rumlar, Afrodit parselinde yeni doğalgaz yatağı buldu

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği "Münhasır Ekonomik Bölge" içerisinde "Afrodit" parseli olarak da bilinen 12. parselde, yeni bir doğalgaz yatağı bulunduğu bildirildi.

Rum basını, Noble Energy şirketinin "Afrodit" parselinde yaptığı sismolojik araştırmaların, yeni doğalgaz yatağının 2 trilyon ayakküp civarında olduğu sonucunu ortaya koyduğunu yazdı.

Rum Kathimerini gazetesi, yeni bulunan doğalgaz yatağının miktarının az olmasına karşın önemli olduğunu çünkü bu miktarın, Afrodit parseli içerisinde mevcut olan diğer doğalgaz yatağına ekleneceğini kaydetti.

Haberde, Noble Energy’nin yeni doğalgaz yatağı için bu yılın sonunda teyit sondajı yapacağı kaydedilirken, yeni doğalgaz yatağındaki miktarın 2 trilyon ayakküp olarak doğrulanması halinde bile, Vasiliko’ya inşa edilmesi planlanan sıvılaştırma terminali için yeterli olmayacağına dikkat çekildi.

Gazete, Noble Energy’nin, 12. parselde yaptığı teyit sondajının sonuçlarını açıklamaya hazırlandığını belirterek, bu sonuçların, daha önceki sondajdan elde edilen sonuçlardan farklı olmayacağını yazdı.

BM’NİN RUM YÖNETİMİ İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ TARTIŞMAYA MÜDAHİL OLMAK İSTEMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Bu arada, Rum gazetesi Fileleftheros da Birleşmiş Milletlerin (BM), KKTC ile Türkiye arasında imzalanan "Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması" nedeniyle Rum Yönetimi ile Türkiye arasında yaşanan çatışmaya müdahil olmak istemediği iddiasında bulundu.

Gazete, BM’nin, 'Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması'nı, Deniz ve Okyanus Hukuku Hizmetleri’nin web sayfasından, "emsal teşkil edeceği" gerekçesiyle çekme niyetinde olmadığını öne sürdü.

Haberde, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın BM ile sürekli temas halinde olduğu ve ilgili anlaşmanın web sayfasından kaldırılmasını talep ettiği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar