Rumen başbakandan cumhurbaşkanına 'domuz'lu atasözü

Romanya Başbakanı Victor Ponta, Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile yaptığı görüşmenin kaydının yayınlanmasına sert tepki gösterdi. Saraya gitmekle hata ettiğini ifade eden Ponta, bir Romen atasözünü hatırlattı: Domuz ahırına girerseniz...

Google Haberlere Abone ol
Rumen başbakandan cumhurbaşkanına 'domuz'lu atasözü

Romanya Başbakanı Victor Ponta, Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile yaptığı görüşmenin kaydının yayınlanmasına sert tepki gösterdi. Saraya gitmekle hata ettiğini ifade eden Ponta, bir Romen atasözünü hatırlattı: Domuz ahırına girerseniz domuzlar sizi tabii ki yer.

Romanya'da başbakan ile cumhurbaşkanı arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlığa bir yenisi eklendi. Pazartesi günü Cotroceni Sarayı'nda gerçekleşen basına kapalı görüşmenin kayıtları, cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlandı. Romanya siyasi tarihinde benzeri görülmemiş uygulama, gergin diyalogları da gözler önüne serdi.

Görüşmede işçi ve işverenlerin devlete verdikleri vergilerin düşürülmesiyle ilgili taslak ele alınmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Basescu "Başbakan Ponta'nın görüşmelere ne kadar hazırlıksız geldiğini Romen halkına göstermek istedim." dedi. Basescu bundan sonra yapılan görüşmelerin de aynı şekilde yayınlanacağını belirtti.

Basescu'nun görüşmeye katılan Ekonomi Bakanı Ioana Petrescu'ya "Hangi üniversite mezunusunuz Harvard mı Oxford mu? Böyle bir ekonomi planını sizin gibi Harward'lı birinden beklemezdim. Bu planı ekonomi ile ilgisi olmayan biri de getirebilirdi." dediği duyuluyor.

Taslakta işçi ve işverenlerin devlete verdikleri vergilerin düşürülmesi öngörülüyor. Ancak cumhurbaşkanı, doğacak yüzde 5'lik vergi açığının nasıl kapatılacağı cevabını alamadığından tasarıya imza atmayacağını belirtiyor. CİHAN

Yorumlar