Rum Yönetimi, Özdil Nami ile görüşen büyükelçilere nota verecek

Rum Yönetimi, Kıbrıs'ta görev yapan yabancı büyükelçilerin KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelmesine sert tepki gösterdi. Rumlar, bugün söz konusu büyükelçilere nota verecek.Kıbrıs’ta görev...

Google Haberlere Abone ol
Rum Yönetimi, Özdil Nami ile görüşen büyükelçilere nota verecek

Rum Yönetimi, Kıbrıs'ta görev yapan yabancı büyükelçilerin KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelmesine sert tepki gösterdi. Rumlar, bugün söz konusu büyükelçilere nota verecek.

Kıbrıs’ta görev yapan yabancı büyükelçilerin Dışişleri Bakanı Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelmelerinin Güney Kıbrıs’a sundukları güven mektuplarına ve uluslararası kurallara aykırı olduğuna inanan Rum Yönetimi’nin söz konusu büyükelçilere bugün sözlü nota vermesinin beklendiği kaydedildi.

Rum basını, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in dün bir araya gelerek bu konuyu ele aldıklarını ve yabancı büyükelçileri, KKTC makamların temsil eden kişilerle temaslarda bulunmamaları konusunda sert bir dille uyarılacaklarını yazdı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis ile Kasulidis’in dün gerçekleştirdikleri görüşmede "büyükelçilerin bulundukları ülkeye saygı göstermek zorunda olan yabancı ülkelerin diplomatik misyonlarına iletileceğini” açıkladı.

Hristodulidis, sözlü notada, yabancı büyükelçilere, kendilerini misafir eden sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’ne saygılı olmaları uyarısında bulunulacağını belirterek bu sözlü notanın, 2009 yılında Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından benzer amaçla verilen ve diplomatik davranışları ve uygulamaları belirleyen notanın güncellenmesi olacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar