Rum taksici, garantör Türkiye'den müdahale istedi

Türkiye'nin Kıbrıs'taki garantörlük hakkını kullanması için Rum Kesimi'nden ilginç bir başvuru geldi. Çalışma izni konusunda sıkıntı yaşayan Leondios Hristu adlı taksici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, Rum hükümetiyle...

Google Haberlere Abone ol
Rum taksici, garantör Türkiye'den müdahale istedi

Türkiye'nin Kıbrıs'taki garantörlük hakkını kullanması için Rum Kesimi'nden ilginç bir başvuru geldi. Çalışma izni konusunda sıkıntı yaşayan Leondios Hristu adlı taksici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, Rum hükümetiyle yaşadığı sorunlara karşı müdahale etmesini istedi.

Rum basını, Güney Kıbrıs sakini Kıbrıslı Rum Leondios Hristu’nun, Rum hükümetinin, kendisinin ve ailesinin iş yapmasına engel olarak maddi sıkıntı içerisinde yaşamalarına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Erdoğan’a mektup yazarak “müdahale etmesini” istediğini yazdı.

Hristu, Rum Simerini gazetesine yaptığı açıklamada, ailesinin otobüs şoförlüğü ve taksicilikle meşgul olduklarını ancak işlerini yürütme konusundaki izinleri Rum hükümetinden almakta büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Hristu, Rum hükümeti aleyhine Rum mahkemelerinde açtığı birçok dava bulunduğunu belirtirken, kendisinin ve ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan Rum hükümetini sorumlu tutarak, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantör güçlerinden biri olan Başbakan Erdoğan’dan olaya müdahale etmesini istediğini” anlattı.

Hristu ayrıca, Erdoğan’a yönelik mektubunu Rum Basın ve Enformasyon Dairesi’ne ilettiğini, mektubun çevirisinin yapılmaması ve Erdoğan’a gönderilmemesi durumunda, ailesiyle birlikte KKTC’ye yerleşme ihtimali bulunduğunu da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar