Rum Savunma Bakanı önce beyin kanaması ardından da kalp krizi geçirdi

Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos önce beyin kanaması, ardından da beyin kanamasına bağlı kalp krizi geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Rum Savunma Bakanı önce beyin kanaması ardından da kalp krizi geçirdi

Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos önce beyin kanaması, ardından da beyin kanamasına bağlı kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan ve durumunun ciddi olduğu belirtilen Mitsopulos ameliyata alındı.

Rum Radyosu bu sabah saat 11.00 sularında, sekreteri tarafından makam odasında baygın bulunan Mitsopulos’un, ilk müdahalesinin yapılmasının ardından hastaneye kaldırıldığını, şu anda ameliyatta olduğunu bildirdi.

Lefkoşa Rum Genel Hastanesi doktorlarından Beyin Cerrahı Moisi Lambru Mitsopulos’un anevrizmaya bağlı gelişen subaraknoid kanama, ardından da buna bağlı olarak kalp krizi geçirdiğini, sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in AB zirvesi nedeniyle Brüksel’de bulunduğundan Rum Yönetimi Başkanlığı’na vekalet etmekte olan Meclis Başkanı Yannakis Omiru, bakanlar kurulu üyeleri, milletvekilleri ve siyasi parti başkanları/sözcüleri hastanede bulunuyor.

Rum Meclisi Savunma Komitesi de bugün saat 10.45’te planlanan Mitsopulos’la ilk toplantısını iptal etti.

Tasos Mitsopulos’un sağlık durumuyla ilgili sürekli bilgi verilen Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, AB zirve toplantısı çalışmaları tamamlanmadan Brüksel’den ayrılıp Güney Kıbrıs’a dönebileceği haber verildi.

Anastasiadis hükümetindeki son mini kabine değişikliğiyle Ulaştırma Bakanlığı’ndan Savunma Bakanlığı’na getirilmişti.

Bazı haber kaynakları Mitsopulos’un bu sabah Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Vasilios Papayoannu ile makamında görüştüğünü, görüşme sonrasında sekreteri tarafından baygın bulunduğunu bildirdi. CİHAN

Yorumlar