Rum müzakereci: Ankara'da çok iyi karşılandık

Rum Yönetimi, Türk müzakereci Kudret Özersay’ın Atina’da, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in de Ankara'da yaptığı çapraz görüşmelerden memnun.

Google Haberlere Abone ol
Rum müzakereci: Ankara'da çok iyi karşılandık

Rum Yönetimi, Türk müzakereci Kudret Özersay’ın Atina’da, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in de Ankara'da yaptığı çapraz görüşmelerden memnun. Rum müzakereci de Ankara’dan Atina’ya dönüşünde Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı görüşmeleri “iyi” diye niteledi.

Rum basını, Mavroyannis’in Evangelos Venizelos Havaalanı’nda karşılaştığı Kıbrıslı Türk gazetecilere “Artık işimize dönme zamanı geldi. Ankara’da çok iyi karşılandık.” dediğini yazdı.

Politis gazetesine göre, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Mavroyannis’in Ankara ziyaretinin sonuçların analiz edilip değerlendirileceğini söyledi. Kasulidis “Şimdilik söyleyebileceğim tek şey görüşmelerin iyi ve yapıcı bir ortamda gerçekleştiği. Görüşmesinin detayı ve özüyle ilgili bilgi vermesi için Sayın Mavroyannis’in Kıbrıs’a dönmesi beklenmeli.” dedi.

Kasulidis, Müzakereci Özersay’ın Atina’ya götüreceğini açıkladığı sürpriz konusu sorulduğunda ise “Ben sürpriz görmedim” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar