Rum hükümeti yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı

Rum Hükümeti Sözcüsü Hristos Stilyanidis, yeni Rum Bakanlar Kurulu’nu açıkladı.Yeni oluşturulan Rum Bakanlar Kuruluna göre; Sağlık Bakanı Filippos Patsalis, Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı ise Marios Dimitriadis oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rum hükümeti yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı

Rum Hükümeti Sözcüsü Hristos Stilyanidis, yeni Rum Bakanlar Kurulu’nu açıkladı.

Yeni oluşturulan Rum Bakanlar Kuruluna göre; Sağlık Bakanı Filippos Patsalis, Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı ise Marios Dimitriadis oldu. Bugüne kadar Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı'nı yürüten Tasos Mitsopulos’un ise Savunma Bakanlığını üstlendiği öğrenildi.

Yeni görevler verilen vekillerin yanı sıra Rum Demokrat Partisi (DİKO) Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis dahil, geriye kalan bakanların, aynı zamanda Başkanlık Müsteşarı ve Hükümet Sözcüsü’nün ise görevlerinde kaldığı belirtildi.

Koalisyon ortağı DİKO’nun Anastasiadis hükümetinden ayrılmasının ardından, partinin dört bakanı 28 Şubat tarihinde Rum Bakanlar Kurulu’nda istifalarını Başkan Nikos Anastasiadis’e sunmuş, bunun ardından geriye kalan bakanlar da görevlerinden istifa etmişti.

DİKO’lu Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Eğitim ve Kültür Bakanı Kiriakos Kenevezos ile Sağlık Bakanı Petros Petridis görevlerinden istifa ederken, Anastasiadis ise yeni kabine yeniden şekillenene kadar bakanlardan görevlerinde kalmalarını istemişti. CİHAN

Yorumlar