Rum Başpiskopos: Türkler aklını başına alsın yoksa müzakereler çöker

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos “Hepimiz Türk başbakanın, cumhurbaşkanının ve dışişleri bakanının utanmadan iki devletten söz ettiğine şahit oluyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Rum Başpiskopos: Türkler aklını başına alsın yoksa müzakereler çöker

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos “Hepimiz Türk başbakanın, cumhurbaşkanının ve dışişleri bakanının utanmadan iki devletten söz ettiğine şahit oluyoruz. Türkler akıllarını başlarına almazlarsa müzakereler çöker." tehditinde bulundu.

II. Hrisostomos Kıbrıs konusunda misyonlarının farkında olduklarını her zaman olduğu gibi bu ülkenin iyiliği için görevlerini yaptıklarını savundu. Kıbrıslı Türklere Rumlarla bir arada yaşayabildiklerinin görülmesi için müzakerelere daha önceden başlanması gerektiğini ifade eden Rum Başpiskopos, müzakerelerin çok yakında bataklığa saplanacağını iddia etti. Rum lider buna gerekçe olarak da "Türkler ve Ankara net bir federasyondan söz etmedi, etmiyor, etmeyecek." dedi.

Başpiskopos Hrisostomos, "İki devlet federasyon değildir. Akıllarını başlarına almalarını diliyorum. Akıllarını başlarına almazlarsa, çözüme gideceğimizi zannetmesinler, müzakereler çöker. Kilise’nin tutumu budur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar