Rum Başpiskopos, Talat'la telefon görüşmesi yaptı

Rum Baspiskopos II.Hrisostomos, KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı arayarak kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı için üzüntülü olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Rum Başpiskopos, Talat'la telefon görüşmesi yaptı

Rum Baspiskopos II.Hrisostomos, KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı arayarak kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı için üzüntülü olduğunu ifade etti. Rum Başpiskopos, yaşanan bu menfi olayı kınadığını belirterek söz konusu durumun Kıbrıs sorununa ve iki toplumun dini liderlerinin göstermiş olduğu çabalara telafi edilemez bir şekilde zarar verdiğini kaydetti.

Başpiskopos, Rum Başsavcılığın Talat'a yapılan saldırıyı sıkı bir şekilde incelemesi gerektiğini aktardı.

II. Hrisostomos Talat'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren aşırı sağcı ELAM'ın göstermiş olduğu faaliyetlerle eğer anayasa temelinde parti olma koşulunu yerine getiremiyorsa parti niteliğinin alınması gerektiğini de söyledi.

II.Hrisostomos ayrıca Türkiye'nin KKTC'deki ibadethanelerin restorasyon çalışmalarını ve dini ibadetlerin yerine getirmesini etkileyecek kararlar aldığını da iddia ederek, "İstendiği zaman ibadet edilebilen işgal altındaki kiliselere garip bir biçimde yasak getiriliyor." dedi.

Başpiskopos Hrisostomos, Rum hükümetin bu tür olayların tekrar yaşanmasına izin vermeyeceği kanaatinde olduğunu söyleyerek, halkı olayları alttan almaya ve Kıbrıs sorununa demokratik ve işler bir çözüm bulunması hedefinden sapmamaya çağırdı. CİHAN

Yorumlar