Rum Başpiskopos, KKTC'deki eski mallarını satan Rumları vatan haini ilan etti

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos KKTC'deki eski mallarını satanları vatan haini ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Rum Başpiskopos, KKTC'deki eski mallarını satan Rumları vatan haini ilan etti

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos KKTC'deki eski mallarını satanları vatan haini ilan etti. Rum Başpiskopos, Kıbrıs sorununun da dünya güçlerinin entrika ve çıkarları yüzünden karmaşıklaştığını savundu.

II. Hrisostomos’un Noel açıklamasında, Rumların içinden geçmekte olduğu zor konjonktürlerin inanç ve vatana sevgi gerektirdiğini söyledi.

Rum dini lideri, toplanıp güçlerini yeniden düzenlemeleri gerektiğini belirterek, "Dörtnala giden işsizlik, çoğu kişinin hayatını idame ettirmek için ihtiyaçlarını karşılayamaması, bütün kamuda her gün ortaya çıkan çürüme ve yolsuzluk, Troyka’nın, bir çeşit tefeci kredisi karşılığında milli itibarımızı aşağılayan haksız talepleri ülkemizin bugününü ve yarınını egemenliği altına alıyor, çoğu kişiyi cesaretsizliğe, çoğunu da umutsuzluğa sürüklüyor." dedi.

Milli davayı sorumlulukla yönetenlerin, istenilen çözüme zemin olarak dünyanın tanıdığı hukuk ilkelerinden şaşmamaları gerektiğine vurgu yapan Hrisostomos, Rum kesimini vuran en büyük kederin ekonomik zorluk olmadığını ifade etti. Türkiye'nin Kıbrıs'ı tamamiyle ele geçirmeyi hedeflediğini iddia eden Rum lider, "Türkiye, Kıbrıs’ın tamamını ele geçirip Türkleştirmekten başka bir şey olmayan asıl hedefini sinsi ve sarsılmaz şekilde ileri götürüyor. Halkımızın bir bölümü de, yapmaması gerekirken, vatana ihanet noktasına varacak kadar işgal gücüyle aynı hizaya geliyor, işgal altındaki mallarını işgalciye satarak ülkemizin Türkleşmesine meşruiyet kazandırıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar