Rum basını: Türkiye'deki seçimlerde kan döküldü

Rum basını, Türkiye'de dün gerçekleşen yerel seçimlere kan bulaştığını yazdı. Rum basını, Türkiye'deki yerel seçimlerde farklı adayları destekleyen gruplar arasında çalışmalar yaşandığını belirterek, yaşanan çatışmalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini o.

Google Haberlere Abone ol
Rum basını: Türkiye'deki seçimlerde kan döküldü

Rum basını, Türkiye'de dün gerçekleşen yerel seçimlere kan bulaştığını yazdı.

Rum basını, Türkiye'deki yerel seçimlerde farklı adayları destekleyen gruplar arasında çalışmalar yaşandığını belirterek, yaşanan çatışmalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini okuyucularına duyurdu.

Şanlıurfa'nın Yuvacık köyündeki muhtarlık seçiminde iki aile arasında çıkan silahlı çatışmaya yer veren Rum Radyosu (RİK), bu çatışmada 4 kişinin hayatını kaybettiğini ;Hatay'ın Gölbaşı köyündeki muhtarlık seçimlerinde yaşanan gerginlikler nedeniyle de 2 kişinin öldüğünü bildirdi.

Seçimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti için bir sınav niteliği taşıdığına da vurgu yapan RİK, AK Parti'nin aldığı yüzdelik oranın Erdoğan'ın siyasi geleceğini de belirlediğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasının beklendiğini iddia eden Rum Radyosu, Türkiye'deki genel oy oranlarda büyük değişiklikler yaşandığını da kaydetti. CİHAN

Yorumlar