Ruhani'den İslam ülkeleri liderlerine Gazze mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "haydut İsrail rejiminin Filistin halkı aleyhine cinayetlerini artırmasını" kınadı.İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Ruhani, bu doğrultuda İslam ülkeleri liderlerine mesaj gönderdi....

Google Haberlere Abone ol
Ruhani'den İslam ülkeleri liderlerine Gazze mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "haydut İsrail rejiminin Filistin halkı aleyhine cinayetlerini artırmasını" kınadı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Ruhani, bu doğrultuda İslam ülkeleri liderlerine mesaj gönderdi. Ruhani İslam ülkelerinden Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve Gazze ablukasına derhal son verilerek Gazze halkına her türlü insani yardımın yapılması için çaba göstermelerini istedi.

Hasan Ruhani, mesajında, mevcut koşullar göz önünde bulunarak, Müslümanlar ve İslam ülkeleri arasında vahdetin her zamankinden daha zaruri olduğunu belirtti. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Gazze'ye yönelik ırkçı İsrail rejiminin saldırıları, bu bölgeye yönelik devam eden ablukadan dolayı yaralıların tedavi imkanlarının kısıtlı olduğu ve Gazze'nin içinde bulunduğu durumun kaygı verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, yaşanan gelişmelerin büyük bir insani faciaya dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Ruhani, Filistin halkına yönelik saldırıları durdurulmasının uluslararası bütün kuruluşlar ile dünyanın özgürlük yanlısı ülkelerin başlıca görevi olduğuna vurgu yaptı.

Ruhani, "Terörist rejimi İsrail'in küstah saldırılarına karşı kahramanca direnen Filistin halkının kendini savunması ve direnişin meşrudur. Terör rejimi İsrail karşısında Filistin halkının direnişi ve iradesinin kırılmazdır. Korsan İsrail'in bu direniş ve irade karşısında ağır yenilgiye uğraması da kaçınılmaz olacaktır." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil ElArabi'ye yazdığı ayrı ayrı mektuplarla, "Terör rejimi İsrail'in Filistin halkına yönelik cinayetlerinin durdurulması için acil girişimde bulunulmalı." mesajını verdi.

CİHAN

Yorumlar