Rousseff’ten ‘Lula dönsün’ çağrısına cevap

Geçtiğimiz gün mecliste ‘Lula siyasete geri dönsün’ kampayası başlatan koalisyon partisinin talebini değerlendiren Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bu talebi normal karşıladı. Seçim sürecinde ‘makul ve makul olmayan’ taleplerin...

Google Haberlere Abone ol
Rousseff’ten ‘Lula dönsün’ çağrısına cevap

Geçtiğimiz gün mecliste ‘Lula siyasete geri dönsün’ kampayası başlatan koalisyon partisinin talebini değerlendiren Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bu talebi normal karşıladı.

Seçim sürecinde ‘makul ve makul olmayan’ taleplerin doğabileceğini söyleyen Rousseff, kendi aleyhine başlatılan kampanyayı bir radyo söyleşisinde şu sözlerle değerlendirdi: "Bu normal bir durum. Gönül ister ki aday olduğumda kendi tabanımın desteği olsun. Bu olmazsa biz de önümüze bakarız. Her şeyin bir görünen bir de görünmeyen tarafı var. Yıl sonuna kadar (başkan olarak) yapmam gereken çok önemli işler var. (Bu sürece takılıp) kendimi öylece kapatamam."

Başkan olduğu süre boyunca ülke yararına yapılan birçok önemli projeye birlikte imza attıklarını söyleyen Rousseff, Lula’yı kendisine bir rakip olarak görmediğini ima etti.

Geçtiğimiz gün yayınladığı bir bildiriyle, İşçi Partisinden Rousseff’in yerine Lula’nın aday gösterilmesini isteyen koalisyon ortağı Cumhuriyet Partisi (PR), ülkedeki problemlerden çıkışın Lula ile gerçekleşebileceğini savundu. CİHAN

Yorumlar