Rousseff’in ortaklarından Lula’ya ‘geri dön’ çağrısı

Brezilya’da Dilma Rousseff hükümetinin koalisyon ortaklarından Cumhuriyet Partisi (PR), yayınladığı bir bildiriyle Rousseff’in yerine Luiz Inacio da Silva’nın yeniden başkan adayı gösterilmesini talep etti. Ulaştırma Bakanlığı'nı kontrol...

Google Haberlere Abone ol
Rousseff’in ortaklarından Lula’ya ‘geri dön’ çağrısı

Brezilya’da Dilma Rousseff hükümetinin koalisyon ortaklarından Cumhuriyet Partisi (PR), yayınladığı bir bildiriyle Rousseff’in yerine Luiz Inacio da Silva’nın yeniden başkan adayı gösterilmesini talep etti.

Ulaştırma Bakanlığı'nı kontrol eden ve mecliste 32 koltuğu bulunan partinin yayınladığı bildiride, 20 milletvekilinin imzası bulunuyor.

Yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi, yeni senorya ve ortaklıkların konuşulduğu bir dönemde yayınlanan bildiri, parti destekçilerini ikiye böldü. Bir grup, bu çıkışın Rousseff’e saygısızlık anlamına gedildiğini öne sürerken diğer grup, İşçi Partisi’nin Rousseff adaylığıyla aynı başarıyı elde edemeyeceğini savunuyor.

Dilma yönetiminden memnun olmadıklarını belirten vekiller, ülkenin gelecek dönemde enerji sıkıntısı, kuraklık, enflasyon ve rekabet gibi önemli problemlerle karşı karşıya bulunduğunu ve bu krizlerin ancak Lula ile aşılabileceğini ifade ediyor.

Bildiriyi yayınladıktan sonra odasında bulunan Dilma portresini indirerek yerine Lula’nın resmini asan Cumhruiyet Partisi lideri Bernardo Santana, basına yaptığı açıklamada Lula’ya verdiği desteği yineledi.

Lula dönemi ile sıkça karşılaştırılan Rousseff yönetimi, ekonomi politikalarındaki başarıyı koruyamadığı ve ülkenin uluslararası siyasette pasifize edildiği yönünde eleştiriliyor. Rousseff’in sekreteri konumundaki Başkanlık Sarayı sözcüsü Gilberto Carvalho, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Lula’nın saraya geri dönmek gibi bir planının olmadığını belirtti.

Lula ise geçtiğimiz aylarda kameralar karşısında net bir açıklama yaparak, Rousseff’in adaylığını desteklediğini ve seçim kampanyasında onun lehine aktif rol alacağını söylemişti. CİHAN

Yorumlar