Rosatom: Türkiye’de seçim süreci Akkuyu projesini etkilemez

Rusya Atom Enerjisi Kurumu’nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS A.

Google Haberlere Abone ol
Rosatom: Türkiye’de seçim süreci Akkuyu projesini etkilemez

Rusya Atom Enerjisi Kurumu’nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS A.Ş Operasyon Müdürü Oleg Titov, Türkiye’de siyasi durumun Akkuyu santral çalışmalarını hiç bir şekilde etkilemeyeceğine inandıklarını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Titov, Akkuyu ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. Türkiye’de siyasi durumla ilgili konuya değinen Titov, “Türkiye’de seçim sürecinin bizim santral yatırımını etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü elektrik enerjisi herkese lazım. Hem siyasi iktidara hem de muhalefete.” şeklinde konuştu.

ÇED RAPORUNU ALIR ALMAZ İNŞAATA BAŞLIYORUZ

Rusya’ya özel olarak nükleer eğitime gönderilen ve Akkuyu’da mühendis olarak görev yapacak Türk öğrenci sayısının artırılması gerektiğini kaydeden Rus yetkili, “Sadece Rusya’da değil, Türkiye’de de böyle bir eğitimin verilmesi çok iyi olurdu. Örneğin Rusya üniversitelerinin Türkiye’de bölümleri açılabilir. Bu konuyu Türk meslektaşlarımızla da görüşüyoruz.” dedi.

Türkiye’den ÇED raporunu beklediklerini vurgulayan Titov, “Nisan-Mayıs aylarında çevre etki değerlendirme (ÇED) raporunu olumlu yönde almayı düşünüyoruz. Alır almaz inşaata başlıyoruz. Bugün bile başlamaya hazırız. Bizim işimiz Türkiye’nin ihtiyacı olduğu nükleer santrali yapmak. Gelecekte Türkiye’nin yeni nükleer santralleri ile ilgili talepleri olursa biz Rosatom ailesi olarak yine hazırız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar