Romanya’daki soydaş imamlar İran ziyaretinde

İran yönetimi, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Sünni Müslümanlara yönelik faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Bu çerçevede ilk kez Romanya’dan bir grup soydaş din adamı topluca İran’a gitti. Bir haftalık gezinin bütün masrafları...

Google Haberlere Abone ol
Romanya’daki soydaş imamlar İran ziyaretinde

İran yönetimi, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Sünni Müslümanlara yönelik faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Bu çerçevede ilk kez Romanya’dan bir grup soydaş din adamı topluca İran’a gitti. Bir haftalık gezinin bütün masrafları İran tarafından karşılanıyor.

70 bin Türk ve Tatar soydaşa hizmet götüren 70 caminin bulunduğu Romanya’da Müftü Murat Yusuf ve himayesindeki 25 imam, gezinin ilk durağı Tahran’a ulaştı.

İran'ın daveti üzerine gerçekleşen ve 27 Nisan-4 Mayıs tarihlerini kapsayan gezide soydaş din adamlarını yoğun bir program bekliyor. Romanya Müftüsü Murat Yusuf başkanlığında “ilişkileri pekiştirmek” gündemiyle yola çıkan kafilede 25 imam yer alıyor. Regaib Kandili’ni kapsayacak şekilde programlanan gezide, soydaş imamlar, Şii meslektaşlarıyla da bir araya gelecek.

Romanya Müftüsü Murat Yusuf, "Müftülük olarak diğer ülkelerle ilişkilerimizi sıcak tutmak istiyoruz. İran'daki kardeşlerimizi tanımak, ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu ziyaretimizin de olumlu geçeceğini ümit ediyorum." diye konuştu.

KUM KENTİNE DE GİDECEKLER

Daha önce dört kez İran'a giden Müftü Yusuf, geziyi İran’ın Bükreş Büyükelçisi Bahador Aminian Jazi ile ortaklaşa planlamış. Davet, İran tarafından yapılmış. “Bize böyle bir talep gelince memnuniyetle karşıladık. 6 gün boyunca dolu ve yüklü bir programımız olacak.” diyen Müftü Yusuf, bu konuda Romen yetkilileri bilgilendirmediğini sözlerine ekledi.

Romanya’dan İran'a giden ilk Müslüman heyet olan kafilenin programı, Tahran'ın yanı sıra İran’ın dinî merkezi Kum şehri ile Meşhed’i de kapsıyor. CİHAN

Yorumlar