Ricciardone iş adamlarına veda etti

Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, görev süresinin sonu yaklaşırken veda turlarında iş adamları ile bir araya geldi. İstanbul'da Ceylan İntercontinental Otel'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) toplantısına...

Google Haberlere Abone ol
Ricciardone iş adamlarına veda etti

Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, görev süresinin sonu yaklaşırken veda turlarında iş adamları ile bir araya geldi. İstanbul'da Ceylan İntercontinental Otel'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) toplantısına katılan Ricciardone, iki ülke arasındaki ilişkilerde kalıcılık unsurunun ilişkileri her zaman ileri taşıdığını söyledi.

DEİK toplantısına katılan Ricciardone, hem durum değerlendirmesi hem de veda konuşması anlamına gelen hitabını iş adamlarına yaptı. Konuşmasının büyük bölümünü iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere ve iş adamlarının ikili ilişkilere olan katkılarına ayırdı. DEİK'in önemli işlere imza attığını, ve iş dünyasından yükselen sesin hep önemli olduğunun altını çizen büyük elçi, gelecek yıllarda da iş dünyasından yükselecek seslerin önemli olmaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin geçmişte Ecevit ve Demirel gibi dönemlerde değişiklikler yaşadığını, kendisinin de bu değişiklikleri yaşadığını anlatan büyük elçi, ancak kalıcı iş birliğinin ilişkileri her zaman ileri taşıdığını anlattı. Ortadoğu ve yakın coğrafyalarda yaşanan gelişmelerin hepsinin bir arada değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ricciardone, ABD'nin Türkiye ile bir çok alanda önemli işbirliklerine imza attığını söyledi. Büyükelçi Ricciardone, ABD'nin Türkiye ile olan ilişkilerini 'tutkulu' olarak tanımladı.

Toplantıya katılan Türk Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Koray Arıkan ise, büyük elçinin Türkiye'nin ABD ile olan iş ilişkilerinde büyük katkısı olduğunu vurgulayarak Ricciardone'ye desteği için teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar