Ria Novosti: Türkiye’de maden protestosuna biber gazlı müdahale

Rus haber ajansı Ria Novosti, 284 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’deki maden kazasını protesto etmek için eylem yapan göstericilere polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiğini duyurdu.İşçi sendikalarının İstanbul ve diğer...

Google Haberlere Abone ol
Ria Novosti: Türkiye’de maden protestosuna biber gazlı müdahale

Rus haber ajansı Ria Novosti, 284 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’deki maden kazasını protesto etmek için eylem yapan göstericilere polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiğini duyurdu.

İşçi sendikalarının İstanbul ve diğer kentlerde gösteriler yaptığını kaydeden ajans, polisin, göstericilerden ulusal yas gününe saygılı olmalarını ve caddeleri boşaltmalarını istediğini kaydetti.

İstanbul’da 20 bin kişinin eylemlere katıldığını ve Tunceli’de de 15 bin kişinin hayatını kaybeden madenciler için yürüyüş yaptığına dikkat çekildi. Tunceli’de iş yerlerinin kapatılması ve bazı göstericilerin yaralanması haberde yer aldı.

İzmir, Şanlıurfa, Samsun ve diğer kentlerde sokağa çıkan göstericiler kazadan mevcut yönetimi sorumlu tutuyor.

Ajans, Salı günü Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasına, ilk belirlemelere göre 2 kilometre mesafede elektrik trafosunun tetiklediği bir patlamanın sebep olduğunu belirtti.

Patlama sırasında madende 787 kişinin bulunduğu, bunlardan 450’sinin sağ olarak kurtarıldığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar