Reuters: İslam karşıtı kampanya yapan cumhurbaşkanı adayı yok

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye’de cumhurbaşkanı adayı olan üç ismin, ülkedeki çarpıcı değişimi yansıttığı yorumunu yaptı.Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ülkenin içinden geçtiği değişime dikkat...

Google Haberlere Abone ol
Reuters: İslam karşıtı kampanya yapan cumhurbaşkanı adayı yok

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye’de cumhurbaşkanı adayı olan üç ismin, ülkedeki çarpıcı değişimi yansıttığı yorumunu yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ülkenin içinden geçtiği değişime dikkat çeken Reuters, laikçi elitlerin yerini şimdi İslami kökenden gelen iki kişi ile uzun zamandır sindirilmiş Kürt azınlıktan bir kişinin aday olduğunu vurguladı.

Yolsuzluk skandalına rağmen halk desteğini büyük ölçüde koruyan Erdoğan’ın gelecek ayki seçimlerde büyük ihtimalle kazanacağını yazan Reuters, 11 yıldır iktidardaki başbakanın cumhurbaşkanı olarak yetkilerini pekiştireceğini belirtti. Reuters, kişisel otoritesi ve halk tarafından doğrudan seçilmesinin Erdoğan’a daha geniş yetkilere verecek bir anayasa değişikliğinin kapsını açabileceğini de ekledi.

CİHAN

Yorumlar