Reis Kavazoviç: Tövbe ve mağfiret ayı Ramazan başlıyor

Bosna-Hersek İslam Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, yarın başlayacak Ramazan'la ilgili mesaj yayınladı.Minarelerde kandilleri gördüklerinde, bu en sevimli misafir olan tövbe ve mağfiret ayı mübarek Ramazan'ın başladığını anladıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Reis Kavazoviç: Tövbe ve mağfiret ayı Ramazan başlıyor

Bosna-Hersek İslam Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, yarın başlayacak Ramazan'la ilgili mesaj yayınladı.

Minarelerde kandilleri gördüklerinde, bu en sevimli misafir olan tövbe ve mağfiret ayı mübarek Ramazan'ın başladığını anladıklarını belirten Kavazoviç Efendi, "Bu mübarek ayda Kur'an-ı Kerim nazil olmaya başladı. Bu mübarek kitap olmadan bu dünya anlamsız bir çöl gibi olurdu." dedi.

Kavazoviç Efendi, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kalplerimizi ve ruhlarımızı açalım, içine alemleri aydınlanacak nur girsin. Bu nur içimizdeki sertliği eritsin ve içimizde iman ve itaat ateşini yaksın. Bize en yakın olanlarla birlikte dost ve arkadaşımız olmayanlara karşı da hassasiyet dalgaları başlatsın. Bosna'mızın bütün köşelerine ve insanlarımızın yaşadıkları her yere nur girsin. Ramazan ayının enerji bizi güçlendirsin ve içimizdeki iyi niyet ve hayırlı amelleri uyandırsın."

Bosna'daki sel felaketinde evleri hasar gören insanların da unutulmamasını isteyen Kavazoviç Efendi, "Sel veya heyelandan zarar gören kardeşlerimiz Ramazan'dan daha güçlü çıksın.Her inançlı insan kendine bir çağrı göndersin ve Ramazan'nın tövbesiyle imanımızı yenileyelim. Oruç, namaz, sadaka ve zekat, güzel söz ve hayırların işlenmesiyle Allah'ın gücünün önünde alçak gönüllülüğümüzü güçlendirelim ve Allah'ın emirlerine uyalım. Kesilen aile bağlarını yeniden kuralım." dedi.

İslam Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, Ramazan günleri ve gecelerinde Kur'an-ı Kerim ve hikmetli mesajları ile olan bağlantıların güçlendirilmesini diledi. CİHAN

Yorumlar