Rasmussen'den selfie fotoğrafı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Bulgaristan'a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Rasmussen'den selfie fotoğrafı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Bulgaristan'a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüştü. NATO yıldönümü vesilesiyle Bulgaristan'ı tebrik eden Rasmussen, birlikte daha güçlü olduklarını kaydetti.

Plevneliev, dünya çapında barışın sağlanması adına gösterdiği başarıdan dolayı ve ülkenin NATO'ya üyeliğinin 10. yıldönümü vesilesiyle Rasmussen'e en üst devlet nişanı 'Stara Planina'yı taktı.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, Rasmussen'in zor bir uluslararası konjönktürde NATO'nun yeni stratejik ufuklara kavuşmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Plevneliev, Balkanların eskiden savaş ve çatışmanın sembolü olduğunu, fakat bugün bu bölgenin demokrasi ve ekonomi istikrarının yanında Avrupa entegrasyonu gibi ortak hedefler doğrultusunda barış içinde yaşadığını altını çizdi.

Rusya'ya da seslenen Rasmussen, Moskova yönetiminden askerlerini Ukrayna sınırlarından çekmesini ve bu ülkenin egemenliğine saygı göstermesini istedi.

SELFİE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Ödül töreninden sonra üst düzey temsilcilerle tokalaşan Rasmussen, sonunda eski Bulgaristan Dışişleri Bakanı ve ülkenin NATO'ya üyeliğini daha 90'lı yıllardan beri çaba sarf eden Solomon Pasi ile el sıkıştı. Kısa diyalogdan sonra ve Pasi'nin teklifi üzerine cep telefonuyla selfie fotoğrafı çektiren ikiliye Plevneliev de dahil oldu. Bu olay salonda bulunanlar tarafından kahkahalara neden oldu.

Selfie fotoğrafı daha sonra Pasi tarafından kendi twitter hesabından paylaşıldı. CİHAN

Yorumlar