Ramazan yardım paketleri, Güney Afrika'da ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Güney Afrika'da yeni kurulan Gift of Hope (Ümit Hediyesi) Derneği, Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere 3 bin 500 adet gıda paketi hazırladı. Johannesburg merkezli dernek, temel gıda maddelerinden oluşan kutuları teneke evlerin...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan yardım paketleri, Güney Afrika'da ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Güney Afrika'da yeni kurulan Gift of Hope (Ümit Hediyesi) Derneği, Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere 3 bin 500 adet gıda paketi hazırladı. Johannesburg merkezli dernek, temel gıda maddelerinden oluşan kutuları teneke evlerin bulunduğu bölgelerde dağıtıyor.

Mısır unu, şeker, tuz, yağ, pirinç, makarna, çay, konserve, çocuklar için çikolatadan oluşan paketler, yerli idarecilerin belirlediği fakir ailelerin isim listelerine göre dağıtılıyor.

Gift of Hope Derneği Direktörü Enes Yasir Bilge, "Güney Afrika'da yardım derneğimizi Ramazan'dan önce kurduk. Güney Afrika zengin bir ülke olmasına rağmen gelir dağıtımında büyük dengesizlik var. Devletin verilerine göre 12 milyon bu ülkede yatağa aç gidiyor. Yüzde 25 işsizlik var. Biz de elimizden geldiği kadar rahmet ayında bu insanlara el uzatmak amacındayız. Şu ana kadar gıda paketlerimizi 4 milyon siyahın yaşadığı Soweto bölgesinde ve yetimhanelerde dağıttık. Johannesburg'da yaşayan Türk işadamları ve Kimse Yok Mu Derneği'ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Gift of Hope'un yardım paketini alan Kamohelo Thembisa şöyle konuştu,"Türklerin gıda yardımı bizi çok memnun etti. İnsanlar burada bazen günlerce aç yaşıyor. Sadece mısır unu beslenenler var. Derneğinizin dağıttığı paketlerde hiç alamadığımız gıdalar var. Özellikle çocuklar bu yardımlarla çok mutlu oluyor. Umarım yardımlarınız devamlı olur." CİHAN

Yorumlar