Ramazan ayında sahur ihmal edilmemeli

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Kadın Kolları, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelecek olması sebebiyle iftar ve sahurun en sağlıklı biçimde geçirilmesi için seminerler düzenliyor.Göçmenler Sağlık Merkezi ile birlikte Köln’de...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayında sahur ihmal edilmemeli

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Kadın Kolları, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelecek olması sebebiyle iftar ve sahurun en sağlıklı biçimde geçirilmesi için seminerler düzenliyor.

Göçmenler Sağlık Merkezi ile birlikte Köln’de düzenlenen bir seminere katılan Dr. Seda Türköz, "Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı da artar ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışır. Sıcaklıkların etkisiyle artan terleme ile birlikte yeterince sıvı alınmazsa su kaybı sonucu, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabilir." dedi.

Yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak gerektiğini dile getiren Türköz, "Sahura kalkılmaması veya sahurda sadece su içilmesi zararlı. Çünkü bu beslenme tarzı yaklaşık 15-16 saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarmaktadır." uyarısında bulundu. Bunun çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini kaydeden Dr. Türköz, "Açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bu sebeple sahura mutlaka kalkılmalıdır." diye konuştu.

Toplantı sonrasında kadınları Ramazan ayı boyunca yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeye çağıran ATİB Kadın Kolları Başkanı Hacer Diker, "Kadın ve Sağlık" başlığı altında yürütülen eğitim seminerlerinin devam edeceğini ve Almanya'nın başka kentlerinde tekrarlanacağını açıkladı.

CİHAN

Yorumlar