Ramazan ayında evlerini terk etmek zorunda kaldılar

Pakistan ordusunun Hayber Paktunya eyaletindeki Kuzey Veziristan bölgesinde teröristlere yönelik başlattığı kapsamlı operasyon, bölge halkını Ramazan'da evlerini terk etmek zorunda bıraktı. Zarb-ı Azb operasyonuyla evlerinden ayrılan 450 bin...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayında evlerini terk etmek zorunda kaldılar

Pakistan ordusunun Hayber Paktunya eyaletindeki Kuzey Veziristan bölgesinde teröristlere yönelik başlattığı kapsamlı operasyon, bölge halkını Ramazan'da evlerini terk etmek zorunda bıraktı. Zarb-ı Azb operasyonuyla evlerinden ayrılan 450 bin kişi, civar bölgelere yerleşti. Kayıtlara göre 36 bin aile, Ramazan'ı kamplarda, okullarda, hastane binalarında ve akrabalarında geçirecek.

Mültecilerin yüzde 90’nının sığındığı Bannu şehrindeki stadyumda halka erzak dağıtılıyor. Yaz ayının sıcak geçmesi, yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Aşırı sıcaklardan hastalanan insanlar yardım için 50 derece sıcaklıkta beklemek zorunda kalıyor. İhtiyaç sahibi yaşlı, kadın, çocuk her kesimden insan erzak dağıtılan bölgelerde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ramazan ayına evinden ayrılmanın üzüntüsü ile giren yaşlı bir kadın, "Yaşadığımız bölgeyi terk etmek zorunda kaldık. Bütün eşyalarımız elbiselerimiz evlerimizde kaldı. Çok zor günler geçiriyoruz." dedi.

Bölgede göçler devam ederken yollarda insanların traktör ve kamyonlara yükledikleri eşyaları ile yeni yerleşim bölgelerine gittikleri görülüyor.

Kameraya çıkmaktan çekinen bir kadın, "Evlerimizden ayrılırken sıcağın altında onlarca kilometre yol yürümek zorunda kaldık. Ayak bileklerimiz şişti." ifadelerini kullandı.

Peşaver İslamia Üniversitesi öğrencisi Asadullah, Cihan Haber Ajansı'na "Operasyon başladığında sınavlarım vardı. Ailemle haberleştim. Evlerimizin operasyondan dolayı zarar gördüğünü duydum. Ailem, evlerimizi terk etmek zorunda kaldıklarını ve Bannu’ya mülteci kamplarına gittiklerini söylediler. Sınavları panik içersinde geçirdim ve Bannu’ya geldim. Ailemin bu okuldaki sınıflarda yaşadığını gördüğümde içim burkuldu. Ramazan ayını geçtiğimiz sene çok güzel ve bereketli geçirmiştik ama bu sene çok zor olacak çok üzülüyoruz." şeklinde konuştu.

Bannu valisi Syed Ali Şah, operasyon başladığından beri yaklaşık 450 bin mültecinin kaydının tamamlandığını ve tüm yetkililerin konu hakkında görevlerine devam ettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar