Rahman Soçi Olimpiyatları için Rusya'da

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine katılmak üzere bü ülkeye gitti.

Google Haberlere Abone ol
Rahman Soçi Olimpiyatları için Rusya'da

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine katılmak üzere bü ülkeye gitti. Tacik basınında yer alan habere göre, Rahman Soçi Olimpiyatları kapsamında Rusya'ya gelecek birçok ülke devlet başkanları ve başkanları ile bir araya gelecek. Rahman'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Rahman ile Putin görüşmesinde, 2012 yılında iki ülke arasında imzalanan Rus askeri üssünün görev süresinin uzlatılmasına yönelik anlaşmanın parlamentolar arasında onaylanmasına ilişkin konu görüşülecek. Ayrıca liderler, Afganistan ve Suriye'de son gelişmeleri değerlendirecek.
Rahman ile Atambayev görüşmesinde ise en önemli gündem maddesi iki ülke sınırlarının belirlenmesi olacak. 11 Ocak'ta iki ülke arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde çıkan çatışma sonrasında ülkeler arasındaki ilişkiler gerilmişti. İki ülke ilişkilerinin normal seyirine dönmesi için devlet başkanları görüşmesi büyük önem taşıyor.
CİHAN

Yorumlar