Putin:Yasadışı internet içeriği ile mücadele, özgürlükleri hedef almamalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, internette yasadışı içerikle mücadelenin insan hakları ve özgürlükleri hedef almaması gerektiğini söyledi.Moskova’da düzenlene internet iş forumunda konuşan Putin, “İnternette çok önemli yer tutan...

Google Haberlere Abone ol
Putin:Yasadışı internet içeriği ile mücadele, özgürlükleri hedef almamalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, internette yasadışı içerikle mücadelenin insan hakları ve özgürlükleri hedef almaması gerektiğini söyledi.

Moskova’da düzenlene internet iş forumunda konuşan Putin, “İnternette çok önemli yer tutan sosyal ilişkilerin elbette düzenlenmesi gerekiyor. İnternet yasakları pedofili, uyuşturucu, terörizm ve intihara teşvikle ilgili içeriklerle bağlantılı olmamalı…” ifadelerini kullandı.

“Bizler yetişkiniz. Neden buna ihtiyacımız var? Müsaadenizle çocuklarımıza merhamet edelim…” ifadelerini kullanan Rus lider, “Ancak bu bizim anayasamıza göre öncelik olan insan hakları ve özgürlüklerle ilgili konuda herhangi bir engel empoze etmek için bir araç olarak asla kullanılmamalı.” uyarısında bulundu.

Toplumun bir kesiminin yararına, diğerlerinin zararına olacak şekilde hareket etmenin kimseye faydası olmayacağını hatırlatan Putin, “Bunun tam tersine, ilişkilerde uyum ve harmoni oluşturmalıyız. İnternet iş dünyası mevcut sorunların üstesinden birlikte gelmeli. Toplumla ve devletle her zaman aynı şekilde diyalogda olunmalı. Birlikte çözüm üretilmeli..” dedi.

İnternet piyasasının beklenenin çok üzerinde hızla büyüdüğünü ifade eden Rus lider, sektörün gayri safi milli hasılanın yüzde 8,5’ine ulaştığını, bu rakamın da 5 trilyon rubleden fazla olduğunu söyledi. Putin, “Bu çok büyük ve ilginç bir pazar.” tespitinde bulundu. (1 dolar 34,3 rubleden işlem görüyor)

Türkiye’de Youtube ve Twitter’ın yasaklanması yönünde alınan kararlar Rusya basınına da yansımış, özgürlüklerin sınırlandırılması olarak değerlendirilmişti.

Rusya’da Twitter ve Facebook’un resmi makamlarla iletişime geçmedikleri gerekçesi ile yasaklanabileceğini açıklayan Rusya Kitle İletişim ve Denetleme Kurulu Roskomnadzor Başkan Yardımcısı Maksim Ksenzov’a da disiplin cezası verilmişti.

Ksenzov’a sert tepki gösteren Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Facebook sayfasından, “Aktif sosyal ağlar kullanıcısı olarak, site sahipleri ve kullanıcıların Rusya yasalarını dikkate almaları gerektiğine inanıyorum. Sanayinin gelişmesinden sorumlu olan yetkililer, sosyal ağların kapatılması yönünde açıklamalar yapmak yerine, bazen de akıllarını kullanmaları gerekiyor…” cevabını vermişti. CİHAN

Yorumlar