Putin’in özel temsilcisi Rogozin, Türkiye üzerinden Trasdinyester’e ulaşmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin’in Moldova'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Transdinyester bölgesine Türkiye hava sahası üzerinden ulaştığı ifade edildi.Rogozin’in,...

Google Haberlere Abone ol
Putin’in özel temsilcisi Rogozin, Türkiye üzerinden Trasdinyester’e ulaşmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin’in Moldova'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Transdinyester bölgesine Türkiye hava sahası üzerinden ulaştığı ifade edildi.

Rogozin’in, Transdinyester’de SSCB’in Nazi Almanyası’nı yendiği 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına katılmak için Moskova’da bindiği uçak Ukrayna’nın hava sahasını kapatmasının ardından yönünü değiştirmek zorunda kalmıştı. Uçakta bulunan Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski ve parlamento alt kanadı Duma Milletvekili Aleksey Juravlyov, uçağın Ukrayna’nın bu davranışının ardından Türkiye ve Romanya üzerinden bölgeye ulaştığını kaydetti. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan milletvekili Juravlyov’un basın danışmanı Sonya Çerepanova, “Uçak Türkiye, daha sonra Romanya hava sahasını kullanarak bölgeye ulaştı.” dedi.

Rogozin’in danışmanı Nikita Anisimov, “Ukrayna hava sahasını kapatınca Türkiye ve Romanya hava sahasını kullandı. Olay bu, geri dönerken ise Romanya hava sahasını kapattı.” bilgi verdi.

Romanya, dönüşte Rogozin’in uçağına hava sahasını kapatınca uçak yine rotasını değiştirmek zorunda kalmıştı. Putin’in özel temsilcisi olaydan Washington’u sorumlu tutarak gelecek sefer bölgeye savaş uçağıyla gideceği tehdidinde bulunmuştu.

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, gelişmelerin ardından Rusya’nın hava sahasını Ukrayna’ya kapatabileceği tehdidinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar