Putin’in eski danışmanı, Finlandiya ve Baltık ülkelerini uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski ekonomi danışmanı Andrei Illarionovin, "Putin Ukrayna’da durdurulmazsa tarihi sınırları yeniden kurabilir." diye konuştu.İsveç’in Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Andrei Illarionovin, Finlandiya...

Google Haberlere Abone ol
Putin’in eski danışmanı, Finlandiya ve Baltık ülkelerini uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski ekonomi danışmanı Andrei Illarionovin, "Putin Ukrayna’da durdurulmazsa tarihi sınırları yeniden kurabilir." diye konuştu.

İsveç’in Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Andrei Illarionovin, Finlandiya ve Baltık ülkelerini uyardı. Illarionovin, Rus lider için Baltık ülkeleri ve Finlandiya’nın hâlâ Rusya’nın etki küresi içerisinde olduğunu belirtti.

Batılı liderlerin Putin’in düşüncelerini anlamadığını öne süren Illarionovin, “Vladimir Putin eğer Ukrayna’da durdurulmazsa, eski tarihi sınırların yeniden kurulmasına devam edecektir. Batılı liderler, dünyada başka ülkeleri fethetmek isteyen liderlerin olduğunu unutmuşlar.” şeklinde konuştu.

Putin’in yakın zamanda NATO’ya bağlı olan Baltık ülkelerine ve Finlandiya’ya karşı bir hamle düşünmediğini belirten Andrei Illarionovin, Ancak, Ukrayna’da durdurulmaması halinde bunun da gündeme gelebileceğini söyledi.

Putin’in, 1917 yılına kadar 70 sene Rusya egemenliğinde olan Finlandiya’ya bağımsızlık verilmesinin yanlış bir karar olduğunu söylediğini öne süren Illarionovin, "Putin, Rusya’nın milli çıkarlarına karşı karar verildiğini düşünüyor." dedi. CİHAN

Yorumlar