Putin’in danışmanı iyimser: Ekonomi 2014’de yüzde 1,5-2 büyür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Andrey Belousov, Rusya ekonomisinin 2014’de yüzde 1,5-2 oranında büyümesini beklediklerini söyledi.Rusya’da yatırım sorunları, nakit çıkışı nedeni ile 2013’de büyümenin yüzde 1,3’de...

Google Haberlere Abone ol
Putin’in danışmanı iyimser: Ekonomi 2014’de yüzde 1,5-2 büyür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Andrey Belousov, Rusya ekonomisinin 2014’de yüzde 1,5-2 oranında büyümesini beklediklerini söyledi.

Rusya’da yatırım sorunları, nakit çıkışı nedeni ile 2013’de büyümenin yüzde 1,3’de kaldığını hatırlatan Belousov, yüzde 1 civarında daha düşük büyüme rakamlarının gerçekleşmesinde faiz oranlarının yüksek olmasının da etkili olduğunu belirtti.

2014 için de benzer bir büyüme rakamı görüleceğini ifade eden Kremlin danışmanı, “Ben hala yüzde 1,5-2 büyüme rakamlarını yakalayabileceğimize inanıyorum.” dedi. Belousov sanayi büyüme rakamlarının daha iyi olduğunu vurguladı.

Rusya Ekonomi Bakanlığı Nisan ayında 2014 büyüme tahminini yüzde 2,5’dan yüzde 1,1’e çekmiş, tedbirli rakamlara göre ise yüzde 0,5’de kalınabileceğini ifade etmişti.

Belousov, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının ülke ekonomisi üzerinde ciddi etkileri olmayacağını, Rusya yöneticilerinin daha etkin hale gelerek konsolide olduğunu vurguladı.

Belousov nakit çıkışı ve ruble üzerinde yaptırımların etkisinin de çok küçük olduğunu savundu.

CİHAN

Yorumlar