Putin’in af ettiği Hodorkovski hapishaneden ayrıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıldır tutuklu bulunan eski petrol şirketi Yukos’un ortaklarından Mihail Hodorkovski’nin af edilmesini öngören kararı imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Putin’in af ettiği Hodorkovski hapishaneden ayrıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıldır tutuklu bulunan eski petrol şirketi Yukos’un ortaklarından Mihail Hodorkovski’nin af edilmesini öngören kararı imzaladı. Hodorkovski'nin imzanın ardından hapishaneden ayrıldığı ve Almanya’ya gittiği belirtildi.

Dün Putin basın toplantı sonrasında Hodorkovski’nin af talebinde bulunduğunu, yakın gelecekte bu konu ile ilgili belgenin imzalanabileceğini söylemişti. Gelişmelerin ardından Putin bugün Hodorkovski’nin af edilmesini öngören kararı imzaladı. İmzanın ardından serbest bırakılan Hodorkovki’nin hapishaneden çıkarak Almanya’ya gittiği belirtildi.

Basında yer alan haberlere göre Hodorkovski, Almanya’da tedavi gören annesini ziyaret etmek için gitti.

Hodorkovski, Yukos petrol şirketinde vergi kaçakçılığı ve yolsuzluklar nedeni ile 2003’te tutuklandı. 2005 Mayıs ayında görülen davada Hodorkovski ve iş ortağı Platon Lebedev’e 9 yıl hapis cezası verildi. Sonrasında bu ceza 8 yıla indirildi. Aralık 2010’da görülen ikinci davada ise ek ceza aldı. Toplam cezası 14 yıla çıkarken, itiraz sonrası 13 yıla çekildi. Ağustos 2012’de görülen üst mahkemede ceza 11 yıla indi. Hodorkovski’nin Ağustos 2014’de tahliye edilmesi bekleniyordu. Lebedev’in tahliyesi ise Mayıs 2014’de. CİHAN

Yorumlar