Putin’den Türkiye’ye teşekkür ve başsağlığı

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı( AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye konferans başkanlığı döneminde çalışmalarından dolayı...

Google Haberlere Abone ol
Putin’den Türkiye’ye teşekkür ve başsağlığı

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı( AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye konferans başkanlığı döneminde çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Putin, Soma faciasıyla ilgili de Türk halkına başsağlığı diledi.

Çin’in Şanghay şehrinde yapılan toplantıda konuşan Putin, Türkiye’nin söz konusu zirve bağlamında verimli çalışmalar yaptığını ifade etti. Rusya Devlet Başkanı, “Öncelikle Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı çerçevesinde pratik işbirliğinin artırılması hususunda verimli çalışmalarından dolayı Türk başkanlığına teşekkür etmek isterim. Biliyoruz ki Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül belli nedenlerden dolayı, Soma kentinde maden ocağında yaşanan faciadan dolayı etkinliğimize gelemedi. Bir daha içten Türk yönetimi ve tüm Türkiye halkına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Putin, 16 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Soma’da yaşamını yitirenler için başsağlığı dilemişti. Putin görüşmede olarak 13 Mayıs’ta Manisa bölgesinde kömür madeninde yaşamını yitirenlerin acısını paylaştığını ifade etmişti. Rus lider kazanın ilk günü de bir telgraf göndererek başsağlığı dilemişti.

Cumhurbaşkanı Gül, Soma faciası nedeni ile zirveye katılamazken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu zirvede Türkiye'yi temsil ediyor. CİHAN

Yorumlar