Putin’den sürpriz yılbaşı ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Habarovsk kentine sürpriz yılbaşı ziyareti yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Putin’den sürpriz yılbaşı ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Habarovsk kentine sürpriz yılbaşı ziyareti yaptı.

Yeni yıla bir gün kala Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Habarovsk kentine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, Ağustos ayında su baskınlarından dolayı evlerini terk eden halkın geçici olarak barındıkları bir merkezi ziyaret etti. Selzedeler ile çay içen Putin, halkın sıkıntılarını dinledi. Daha sonra selzedelerin kaldığı merkezi gezen Putin, yetkilerden sıkıntılar konusunda bilgi aldı. Putin ve beraberindeki halk, otobüse binerek kutlamaların yapıldığı merkeze gitti.

KURTARMA ÇALIŞMALARINDA ÖLEN ASKERİN AİLESİNİ UÇAĞINA ALDI

Habarovsk öncesi Çita’ya uğrayan Putin, su baskınları sırasında hayatını kaybeden asker Bayir Banzaraktsayev’in eşi ve çocuklarını ziyaret etti. Putin, yılbaşı kutlamalarına davet ettiği aileyi uçağıyla Habarovsk kentine götürdü.

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinde aşırı yağışlar nedeni ile yaşanan sel felaketinden 135 bin kişi etkilenmişti.

‘TERÖRÜ YOK EDENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’
Ülke medyası Vladimir Putin’in yılbaşı konuşmasını yayınlandı. Son yaşanan terör olaylarına değinen Putin, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Eminin, sert ve kararlı bir şekilde terörü yok edene kadar mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Rusya’nın güneyindeki Volgagrad şehrinde29-30 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen iki intihar saldırısında toplam 34 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı. CİHAN

Yorumlar