Putin’den Soçi Kış Olimpiyatları için yüksek güvenlik emri

Rusya’nın Soçi kentinde 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları için güvenlik önlemleri artırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Putin’den Soçi Kış Olimpiyatları için yüksek güvenlik emri

Rusya’nın Soçi kentinde 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları için güvenlik önlemleri artırılıyor. Soçi’ye yakın mesafede Volgograd kentinde meydana gelen ve 34 kişinin yaşamını yitirdiği iki ayrı terör saldırısı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Soçi’de güvenlik önlemlerinin olağanüstü artırılmasını öngören emri bugün itibari ile yürürlüğe girdi.

Putin’in emri ile oluşturulan yeni yasa; Kuzey Kafkasya bölgesinde Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nden Abhazya’ya uzanana sınır ile çevrelenmiş kapalı bir bölge oluşturulmasını öngörüyor. Yüksek seviyede güvenli olarak belirlenen alana mecburi sebepler dışında girişler yasaklanıyor.

Soçi Olimpiyatları için oluşturulan bölgenin kontrol noktalarında 30 bin polis, özel güvenlik ve asker görev yapacak. Olağanüstü güvenlik tedbirleri, oyunların sona ereceği 21 Mart tarihine kadar devam edecek.

Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov'un açıklamasında 7-23 Şubat tarihlerinde Soçi ya da özel olarak Olimpiyat giriş izni olmayan araçların güvenli olarak ilan edilen alana girişlerin yasak olduğunu belirtti. Bölgede olimpiyatlarla ilgili olmayanlar dışında gösteri yapılması da yasaklanıyor. Tüm gösteri ve yürüyüşler için İçişleri Bakanlığı’ndan özel izin alınması gerekiyor.

Volgograd’da terörde zarar görenlerle bir araya gelen Rus lider, yılbaşını Soçi’de geçirdi. Burada tesislerde incelemelerde bulunan Putin, Ortodoks Noeli’ni de bölgede yeni inşa edilen bir kilisede kutladı. CİHAN

Yorumlar