Putin’den Japon başbakanına “rüya köpek” sürprizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kış Olimpiyatları’nın açılışı için Soçi’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Putin’den Japon başbakanına “rüya köpek” sürprizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kış Olimpiyatları’nın açılışı için Soçi’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya geldi. Rus lider daha önce Japonya’nın Akita kent valisinin hediye ettiği Yume (rüya) isimli köpekle Abe’yi karşılaması sürpriz oldu.

Akita Valisinin hediyesini Temmuz 2012’de kabul eden Putin, karşılık olarak da valiye çok sevdiği Sibirya kedisini göndermişti.

Köpeğin ipinden tutan Putin, iki yaşında olduğunu söyledi. Abe de Yume’nin başını okşayarak, “güzel köpek” dedi. Putin de, “Evet, ancak bazen ısırıyor.” karşılığını verdi.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, iki liderin Kuril adaları ile ilgili sorunu dışarda tutarak ekonomik ve ticari konuları masaya yatırdığını belirtti.

Putin görüşmede Soçi Kış Olimpiyatları açılış törenine katıldığı ve hazırlık aşamasında Japon şirketlerinin katkıları nedeni ile Abe’ye teşekkür etti. Rus lider 2020’de Tokyo’da yapılacak olimpiyatlara her türlü tecrübe desteğini vermeye hazır olduklarına değindi.

Peskov iki lideri Soçi’de 5 Haziran’da yapılacak G8 zirvesinde yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Rusya liderine daha önce de Bulgaristan Başbakanı Boyko Boriso bir köpek hediye etmiş ve uzun süre Rusya halkı köpeğe isim bulmak için çalışmıştı. Beş yaşında bir çocuğun verdiği Buffy ismini beğenen Rusya lideri, çocuk ve köpekle birlikte basına poz vermişti.

Putin’in Moskova Bölge Valisi Sergey Şoygu’nun 13 yıl önce hediye ettiği Labrador cinsi bir köpeği bulunuyor. Koni ismini alan köpek 2007’de ikili görüşme sırasında Almanya Şansölyesi Angela Merkel’e zor anlar yaşatmıştı. CİHAN

Yorumlar