Putin’den Avusturya’ya 6 saatlik ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Avusturya’ya 6 saat süren bir ziyaret gerçekleştiriyor. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in daveti üzerine Viyana’yı ziyaret eden Putin, Fischer ve Başbakan Werner Faymann ile bir araya gelecek....

Google Haberlere Abone ol
Putin’den Avusturya’ya 6 saatlik ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Avusturya’ya 6 saat süren bir ziyaret gerçekleştiriyor. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in daveti üzerine Viyana’yı ziyaret eden Putin, Fischer ve Başbakan Werner Faymann ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde, iki ülkenin enerji, ulaşım, ileri teknoloji alanındaki ortak projelerin gerçekleştirilmesi ve ticaret ve yatırım işbirliği konuları üzerinde durulacağı bildirildi. Putin, Avusturya ve Rusya iş dünyası temsilcileriyle de Avusturya Ticaret Odası’nda bir araya gelecek.

Akşam saatlerinde Viyana’dana ayrılacak olan Putin’in ziyareti sırasında OMV ve Gazprom şirketleri arasında Güney Akım Boru Hattı’na Avusturya’nın da dahil olmasını sağlayacak anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Vladimir Putin başbakan sıfatıyla 2010’da Viyana’ya gelmiş, 2011’de ise Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer Rusya’yı ziyaret etmişti. Putin’in Avusturya ziyareti Ukrayna krizi nedeniyle eleştirilirken Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Özellikle Ukrayna’daki gelişmeler konusunda diyalog kanallarının açık tutulması önemli." ifadeleriyle Putin’i davet eden Fischer’e destek oldu.

Putin’in ziyareti İsveç gibi AB ülkeleri tarafından ‘birliği böldüğü’ gerekçesiyle eleştiri almıştı. Ziyaret sırasında Ukraynalı dernekler ve Greenpeace gibi çevre örgütleri protesto yürüyüşü gerçekleştirecek. Rusya Devlet Başkanı için Viyana’da geniş güvenlik önlemleri alındı. CİHAN

Yorumlar