Putin’den ABD’nin yaptırım uyguladığı bankaya ilginç destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin yaptırım paketinde yer alan Rossiya Bank’a ilginç bir destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Putin’den ABD’nin yaptırım uyguladığı bankaya ilginç destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin yaptırım paketinde yer alan Rossiya Bank’a ilginç bir destek verdi. Kırım’la birleşme gerekçesiyle Rusya’ya yaptırım uygulayan Washington’a tepki Putin’den geldi. Rus lider Rossiya Bank’ta hesap açılarak maaşının buraya yatırılmasını istiyor.

Yaptırımlarla ilgili basına konuşan Putin, “Rossiya Bank’ta kişisel hesap açıyorum. Kremlin idaresinden maaşımın oradaki hesaba yatırılması emrini verdim.” dedi.

Bankanın müşterilerinin yaptırım nedeni ile etkilenmemesi gerektiğini savunan Putin, “Biz sadece banka müşterilerini koruma altına almamakla kalmamalıyız. Finans ve yatırım teşvikleri ile de desteklemeliyiz…” önerisinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Güvenlik Konseyi’nde yaptırımlarla ilgili verdiği bilginin ardından konuşan Rus lider, “Ben kişisel olarak pazartesi günü orada hesap açacağım. ” dedi.

Rusya’nın Kırım’la birleşme kararının ardından yaptırımlar sıradan vatandaşa yönelmeye başladı. Rossiya Bank müşterilerinin uluslar arası ödeme sistemleri Mastercard ve Visa ile işlem yapmaları engellendi.

Rossiya Bank internet sayfasından yapılan açıklamada kendilerine herhangi bir bildirimde bulunmadan müşterilerinin ödeme işlemlerinin durdurulduğu belirtildi. Banka müşterilerinin haklarını korumak için hukuki süreç başlattı. Açıklamada ATM’lerden nakit çekişi ve anlaşmalı bankalarda işlem yapılması konusunda sorun yaşanmadığına dikkat çekildi. CİHAN

Yorumlar