Putin ve Medvedev, Malezya’ya başsağlığı diledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’na ait uçakta 295 kişinin yaşamını yitirmesi nedeni ile Malezya Başbakanı Necip Rezak’a başsağlığı mesajı gönderdi.Kremlin’den yapılan açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
Putin ve Medvedev, Malezya’ya başsağlığı diledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’na ait uçakta 295 kişinin yaşamını yitirmesi nedeni ile Malezya Başbakanı Necip Rezak’a başsağlığı mesajı gönderdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada Putin’in mesajında Ukrayna topraklarında düşen ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan kaza nedeni ile Malezya Başbakanı Rezak’a üzüntülerini iletti ve ölenlerin aileleri ile yakınlarına en samimi şekilde başsağlığı ve sabır dileklerinin iletilmesini istediği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı ekonomi gündemi ile yapılan toplantıya ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kiev yönetimini kaza nedeni ile suçlayan Putin’e göre, Ukrayna’nın doğu bölgesinde çatışmalar yeniden başlamamış olsa idi, böyle bir trajedi yaşanmayacaktı.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Korkunç bir trajedi yaşandığını ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Medvedev, kurbanlar için yas tuttuğunu söyledi.

Malezya Havayolları’na ait Boeing-777 tip yolcu uçağı Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a doğru ilerlerken Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk bölgesinde düştü. Uçağın füze ile vurulduğu iddia edilirken, bölgede savaşan taraflar birbirlerini suçladı. Olayla ilgili Ukrayna ve Malezya geniş çaplı soruşturma başlattı.

CİHAN

Yorumlar