Putin: Ukrayna’nın istikrarsız olmasını istemedik, işgale niyetlenmedik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın hiçbir zaman Ukrayna’ya ordu göndererek işgal etme ya da ülkenin doğu ve güney bölgelerinde istikrarsızlık oluşturma gibi bir niyeti olmadığını söyledi.Normandiya Çıkartması’nın 70....

Google Haberlere Abone ol
Putin: Ukrayna’nın istikrarsız olmasını istemedik, işgale niyetlenmedik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın hiçbir zaman Ukrayna’ya ordu göndererek işgal etme ya da ülkenin doğu ve güney bölgelerinde istikrarsızlık oluşturma gibi bir niyeti olmadığını söyledi.

Normandiya Çıkartması’nın 70. yılı törenleri için 5-6 Haziran’da Fransa’ya yapacağı ziyaret öncesi Fransız TF1 ve Europe1’e özel açıklamada bulunan Putin, “Güneydoğu Ukrayna’da Rusya’ya ait ne bir asker ne de bir savaş eğitmeni var…” dedi.

Ukrayna’nın bir bölümünü işgal etmek ya da ülkeyi krize sürüklemek gibi bir planları olup olmadığı ile ilgili soruya yanıt veren Putin, “Hayır, biz bunu asla yapmadık. Bunun gibi bir çalışma içinde de olmayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin, Kiev yönetimine kendi halkına karşı tank ve savaş uçaklarının yerine müzakerelerle diyalog kurması tavsiyesinde bulundu.

Rus lider insanlasın nerede yaşadığı dikkate alınmadan hakları olduğunu, bu hakların da garanti altına alınması gerektiğini vurguladı.

Putin, Fransa ziyaretinde İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le de ikili görüşme yapacak. Rus liderin, ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelmesi planlanmıyor.

CİHAN

Yorumlar