Putin, Ukrayna sınırının güçlendirilmesini istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kaçak geçişlerin engellenmesi için Ukrayna sınırının güçlendirilmesini istedi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Putin, Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) talimat vererek Rusya-Ukrayna...

Google Haberlere Abone ol
Putin, Ukrayna sınırının güçlendirilmesini istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kaçak geçişlerin engellenmesi için Ukrayna sınırının güçlendirilmesini istedi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Putin, Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) talimat vererek Rusya-Ukrayna sınırında kaçak geçişleri engellemek ve sınırın güvenliğini sağlamak için tedbirlerin sıkılaştırılmasını istedi.” denildi.

Ukrayna’nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko bugün yemin ederek resmen göreve başlarken, dün de Fransa’da Rusya lideri Putin’le görüşme imkanı buldu. İki lider de krizin aşılması için olumlu mesajlar verdi.

Gün içinde Slavyansk kentinde meydana gelen çatışmalarda ise en az 3 sivil hayatını kaybetti. Rusya’nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, Ukrayna’nın doğu bölgelerine yönelik “cezalandırıcı operasyonların” durdurulmasını talep etti.

Askeri operasyonların sonlandırılmasının kendileri açısından önemli olduğuna değinen Zurabov, “Milis güçler de ancak bu ortamda silahlarını bırakabilir.. Poroşenko’nun bu yöndeki adımları Rusya’nın ülkenin doğu ve güney bölgelerinde durumun istikrara kavuşması için kayda değer bir ortak olduğunu gösterecek…” ifadelerini kullandı.

Poroşenko ise doğrudan ölümlere neden olmayan milis güçlerle ilgili genel bir af çıkarılabileceğini söyledi. Yemin töreninde konuşan Ukrayna lideri, bölgede erken yerel seçim ve ülke genelinde de erken genel parlamento seçimlerine de sıcak baktığını kaydetti.

Poroşenko, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ve AB ile işbirliği anlaşmasından vazgeçmiyor. Ukrayna liderine göre, Kiev’de iktidar değişimine neden olan Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması ay sonuna kadar imzalanmalı. Böylece AB üyeliği yolunda ilk adım atılmış olacak. CİHAN

Yorumlar