Putin, Sisi’ye Türk turizmini örnek gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2+2 görüşmeleri için Moskova’ya gelen Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi ve Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi’yi Novo Ogaryovo’da bulunan devlet başkanlığı rezidansında kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Putin, Sisi’ye Türk turizmini örnek gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2+2 görüşmeleri için Moskova’ya gelen Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi ve Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi’yi Novo Ogaryovo’da bulunan devlet başkanlığı rezidansında kabul etti. Sisi’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile sürpriz yaşanan görüşmede Putin, Türkiye’nin turizm sektörünü örnek gösterdi.

Mısır’a giden turist sayısında düşüş yaşandığını ve bir kısım problemlerin olduğunu kaydeden Putin, “Mısır’a giden Rus turist sayısında 1 milyon yakın düşüş yaşandı. Bu rakam 2,3-2,4 milyondan geçen yıl 1,5 milyona kadar geriledi.” dedi.

1 milyon civarındaki Rus turistin bölgede bulunan diğer ülkeleri tercih ettiğini, Türkiye’ye giden Rus turist sayısının 4 milyona ulaştığını örnek gösteren Putin, “Biz Mısır’ın geleneksel pozisyonunu turizm gibi önemli bir sektörde yeniden kazanmasını ümit ediyoruz.” temennisinde bulundu.

Yakın gelecekte Rusya ve Mısır arasındaki toplam ticaret hacminin 5 milyar doları yakalamasını beklediklerini ifade eden Putin, “Düşüşün üstesinden gelmemiz zor olabilir. Ancak en azından 5 milyar doları yakalayabiliriz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar