Putin: Seçime zorlanan Ukrayna halkı ikiye bölündü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile AB arasında yapay bir seçim yapmaya zorlanan Ukrayna toplumunun ikiye bölündüğünü söyledi. Putin’e göre Kiev’de meydana gelen anayasaya aykırı dışarıdan desteklenen devrim ve sonrasındaki...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Seçime zorlanan Ukrayna halkı ikiye bölündü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile AB arasında yapay bir seçim yapmaya zorlanan Ukrayna toplumunun ikiye bölündüğünü söyledi. Putin’e göre Kiev’de meydana gelen anayasaya aykırı dışarıdan desteklenen devrim ve sonrasındaki süreçte en fazla sivil vatandaşlar mağdur oldu.

Kremlin’de düzenlenen yeni atanan büyükelçilerin güven mektuplarını kabulünde konuşan Putin, “Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinde akan kan bir türlü durmuyor ve bölgede gerçek bir insani dram yaşanıyor. Evlerini terk eden on binlerce mülteci, başta Rusya olmak üzere komşu ülkelere sığınıyor…” eleştirisi getirdi.

Görevini yapan gazetecilerin kasten öldürüldüğünü savunan Putin, saldırganların hukuk dışı eylemlerine Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği ve Odessa Başkonsolosluğu’nda olduğu gibi diplomatların da maruz kaldığını söyledi.

Rus lider tüm çatışma alanında özellikle de Rusya’ya sınır olan bölgelerde akan kanın bir an önce durması çağrısında bulundu.

RUSYA HER ZAMAN GÜVENLİ ENERJİ ARZI YAPACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa’ya Rusya’nın güvenli bir şekilde enerji arzını sürdüreceğini ve taahhütlerini yerine getireceğini ifade etti. Hafta içinde Avusturya’ya gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan Putin, “Sovyetler Birliği’nden doğalgaz alım anlaşması imzalayan ilk ülke Avusturya idi. Biz bugüne kadar enerji kaynakları ile ilgili ihracat taahhütlerimizi tam olarak yerine getirdik, bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz…” dedi. CİHAN

Yorumlar