Putin: Rusya’nın yaptırımlara karşılık vermesine gerek yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve AB ülkelerinin Ukrayna politikaları nedeni ile Rusya’ya yaptırım kararlarına karşılık vermeye gerek olmadığını söyledi.Kazakistan ve Belarus’la birlikte Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi toplantısı...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Rusya’nın yaptırımlara karşılık vermesine gerek yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve AB ülkelerinin Ukrayna politikaları nedeni ile Rusya’ya yaptırım kararlarına karşılık vermeye gerek olmadığını söyledi.

Kazakistan ve Belarus’la birlikte Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi toplantısı için Minsk’te bulunan Putin basına yaptığı açıklamada, yaptırım paketlerinin devam etmesi durumunda Batılı şirketlerin Rusya ekonomisinde anahtar sektörlerde yer alması ile ilgili konuların değerlendirilebileceği uyarısında bulundu.

Hükümetin bir kısım karşı yaptırım önerisi olduğunu, ancak kendisinin buna gerek olmadığını düşündüğünü ifade eden Putin, “Ancak yaptırımlar sürerse, Rusya’nın enerji dahil anahtar sektörlerinde kim çalışmalı ve nasıl buralara dahil olunmalı daha dikkatli değerlendirmek gerekebilir.” ifadelerini kullandı.

Rus lider, “Biz gerçekten herhangi bir karşı yaptırıma ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Ben buna gerek olmadığını ümit ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna politikalarına tepki gösteren ABD ve AB ikinci yaptırım paketlerini açıkladı. Washington, Rusya Devlet Başkanı Putin’in yakın çevresinden 7 kişi ve 17 şirketi kara listeye dahil ederken, Brüksel Rusya Genelkurmay başkanı dahil 10 kişilik ek liste ile yasaklı Rus sayısını 48’e çıkardı. Moskova’ya göre yaptırım dili ile konuşmak Ukrayna krizinin çözümüne herhangi bir katkı sağlamayacak.

CİHAN

Yorumlar