Putin, Rusya kıtalararası stratejik füze denedi

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı kıtalararası stratejik füze denedi. Rus haber ajanslarına göre, Putin’in yönettiği askeri tatbikat çerçevesinde Plesetsk uzay üssünde Rusya askeri füze birlikleri nükleer başlık...

Google Haberlere Abone ol
Putin, Rusya kıtalararası stratejik füze denedi

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı kıtalararası stratejik füze denedi. Rus haber ajanslarına göre, Putin’in yönettiği askeri tatbikat çerçevesinde Plesetsk uzay üssünde Rusya askeri füze birlikleri nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası Topol-M füzesi denedi. Füzenin başarıyla Kamçatka bölgesinde Kura askeri poligonda hedefi vurduğu kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Merkezi’nde Putin’le birlikte tatbikatı Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) zirvesi öncesi Moskova’ya gelen Belarus, Kırgızistan, Tacikistan ve Ermenistan liderleri de izledi.

Törende konuşan Putin, Ukrayna ile ilgili yaşananların sorumsuz politikalardan kaynakladığına da işaret ederek, bu politikalar sonucunda insanların zarar gördüğünü kaydetti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Ukrayna’nın Rusya sınırına 15 bin asker sevkettiğini iddia etti.

CİHAN

Yorumlar