Putin: Rusya insan hakları savaşçılarını teslim eden bir ülke değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, CIA eski çalışanı Edward Snowden’i teslim etmeyeceklerini, çünkü Rusya’nın insan hakları için savaşanları teslim eden bir ülke olmadığını söyledi.Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Rusya insan hakları savaşçılarını teslim eden bir ülke değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, CIA eski çalışanı Edward Snowden’i teslim etmeyeceklerini, çünkü Rusya’nın insan hakları için savaşanları teslim eden bir ülke olmadığını söyledi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Ekonomik Forumda konuşan Putin, Moskova’nın Snowden olayıyla ilgili bir bağlantısının olmadığı açıklamasını yineledi.

Snowden probleminin ABD’li özel kuvvetlerin acemice hatalarından dolayı ortaya çıktığını ifade eden Putin, “ Bütün ülkeleri korkuttular ve Snowden bizim transit bölgemize geldi. Ardından onu hiçbir ülkenin kabul etmediği ortaya çıktı. Rusya insan hakları için mücadele edenleri teslim eden bir ülke değil. Snowden de kendini insan hakları savaşçısı olarak görüyor. O hayatını buna adadı.” şeklinde konuştu.

Snowden için “Bundan sonra nasıl yaşayacak?” sorusunu yönelten Rusya Devlet Başkanı, “O bizim ajanımız değil ve bize herhangi bir sır açıklamadı. Haydut olabilirdi, ama biz onu sığınmacı olarak kabul ettik.” dedi.

CİHAN

Yorumlar